0723341851
 
*
*
*
*

ייצור יין

הליך שתיית היין חושף סודות רבים באשר להליך הייצור שלו. יין אדום ויין לבן מביאים עמם סיפורים שלמים אשר מובאים לכל אחד באמצעות הבקבוק בו הם שוכנים. את ייצור היין מאפיין מרכיב אחד בלעדי ומיוחד, הגדל בכרמים על עלי הגפנים. הענב הוא פרי מתוק מאוד אשר מכיל סוכר טבעי שמשתווה לכפיות סוכר שלמות. בייצור יין משתמשים בכמות גדולה של ענבים, שככל שיהיו איכותיים יותר כך איכות המשקה תגדל. את היין אנו מייצרים בברקן באמצעות שימוש בענבים האיכותיים ביותר, אשר גדלים בכרמים הפזורים בחלקים השונים של הארץ.

מסורת שלמה של דיוק
היין מיוצר ביקב שלנו על ידי יינן מקצועי בעל ניסיון עשיר. באיכות גבוהה במיוחד אשר נשמרת לאורך שנים מבוצע תהליך בעל מספר שלבים. הליך הייצור טומן בחובו המון דיוק אשר אחראי על הטעמים השונים. היינן מבצע הפרדה של הקליפות והמיץ אשר ישמש בסופו של דבר לייצור היין, אך קודם לכן מעביר הליך של סינון. ענב שאינו בשל או שלא ראוי למאכל כפרי מפרידים על מנת להפוך לצימוקים. לאחר ההפרדה מתחיל תהליך של תסיסה אשר הוא זה שמכין את היין בסופו של דבר.

הדבר האמתי
תהליך ייצור יין אדום יבש הוא הליך מורכב אשר בנוי ממספר שלבים עד לתוצר הסופי. היין שאנו שותים צריך להיות עשוי היטב כאשר אנו מודעים לעובדה כי הטעם הוא זה שיקבע את האיכות שלו. כעת נפנה להליך הייצור ובתחילה נרסק את הקליפות ונמצה את המיץ מהענבים באמצעות מכונות ריסוק מיוחדות. ביין אדום התירוש שהוא המיץ מורכב ממיץ וקליפות ואילו בייצור יין לבן ממיץ בלבד. את הכל מעבירים למכלי תסיסה. כיום משתמשים במכלי נירוסטה בעלי דפנות כפולות מה שבעבר היה נעשה באמצעות חביות. הדפנות הכפולות שומרות בקלות על טמפרטורה קבועה ההכרחית לכל הליך הייצור.

זה סוד הקסם
הימצאות שמרים בתירוש הינה הכרחית לכל הליך התסיסה. השמרים הופכים את הסוכר שבתירוש לאלכוהול. בקליפה ישנם שמרי בר אך על מנת ליצור ביין שזה עתה הוכן ארומה צפויה, יש צורך בהוספת שמרים מתורבתים. בשלב הבא היין עובר הליך סינון המפריד ביין האדום בין הפירות לנוזל. ביין לבן הסחיטה מבוצעת עוד בטרם הליך התסיסה ולכן אין צורך לבצע סינון. לאחר מכן היין עובר לצורך יישון למכלים העשויים מעץ אלון ושם הם מקבלים את הניחוחות , הארומה והטעם הייחודי.